3-4-5 MAY 2024
FRIDAY, MAY 3RD
PURITA I EL SEU MÓN

'Purita i el seu món' repassa la insòlita biografia de la il·lustradora Purita Campos amb veus com la de l’estudiosa del còmic, Marika Vila, el responsable de la càtedra del còmic a la Universitat d’Alcalá de Henares, Kiko Sáez de Adana, o la guionista Ángeles González Sinde.

També hi apareixen altres dibuixants pioneres com Carme Barbarà o Mariel Soria, que recorden les dificultats d’aquella època pel fet de ser dones, i la manca de reconeixement professional respecte d’altres autors com Francisco Ibáñez, Manuel Vázquez o José Escobar.

El documental homenatja la figura de la creadora d'"Esther y su mundo", una sèrie que va marcar diverses generacions i de la qual, aquest any, se n'ha publicat un nou darrer capítol commemoratiu. 


Nascuda a Barcelona, Purita Campos va estar a punt de dedicar-se a la moda, però l'encàrrec d'una portada per la revista anglesa 'Princess Tina' li va canviar la vida. Es va decantar per la il·lustració i l'any 1971 va crear, junt amb el guionista anglès Phillip Douglas, el còmic 'Patty's world'. El personatge va tenir tant d'èxit que, tres anys més tard, l'editorial Bruguera li va demanar traduir-la pel mercat espanyol amb el nom d''Esther y su mundo'. 


Direcció i guió: Marta Càceres Pratsavall 
Realització: Nicolás Albéndiz Guillén 
Duració: 48 min. 
Producció: RTVE Catalunya 
Any: 2024 

Cedit per RTVE. 


Organized by:

Comic Barcelona

© 2024 All rights reserved

C/. València, 279
08009 Barcelona (Spain)
info@ficomic.com

This website uses its own and third party cookies to provide better service and to make usage data statistics. Accept them before you continue browsing to be able to enjoy all their content with full functionality.

If you would like more information or to change your settings, please visit our Cookie Policy.