3-4-5 MAY 2024
TICKETS
BATMAN CUMPLE 85 AÑOS
Museu del Còmic i la il·lustració

El 2024 es compleix el 85è aniversari de Batman. Des del 1939 fins ara mateix, l’Home Ratpenat s’ha convertit en una icona del còmic, un personatge especial que ha sabut reconvertir-se en diverses ocasions i arribar a milions de lectors, incloent-hi els adults. Batman, encara que estigui considerat un superheroi, no ho és exactament. Els seus poders no neixen de l’exposició als raigs Gamma, ni d’un ADN especial, ni de ser alienígena, ni per haver estat picat per una aranya radioactiva. Bruce Wayne, el seu alter ego, és un home comú, marcat en la seva infància per l’assassinat dels seus pares, que va jurar dedicar la seva vida a combatre el crim a Gotham preparant-se tant físicament com mentalment, i que utilitza part de la seva fortuna amb aquest objectiu.

Batman va ser creat per Bill Finger i Bob Kane, i des de la seva primera aparició al núm. 27 de Detective Comics són milers les seves historietas publicades en diverses col•leccions regulars, sèries limitades, números especials i llibres per DC Comics. L’Home Ratpenat és un dels personatges de comic-books més enriquidors psicològicament parlant; moltes de les seves històries van més enllà de la mera acció per situar-nos en reflexions complexes sobre el bé i el mal i els motius que indueixen l’ésser humà a triar o ser víctima de les seves circumstàncies. Adaptat als mitjans audiovisuals i a una llarga llista de marxandatge, la fortalesa del personatge l’ha mantingut viu i d’actualitat, evidenciant les moltes arestes que té. Aquesta exposició és només una part de Batman, però esperem que la gaudeixin.


Museu del Còmic i la il·lustració
Plaça de Pep Ventura, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona

Organized by:

Comic Barcelona

© 2024 All rights reserved

C/. València, 279
08009 Barcelona (Spain)
info@ficomic.com

This website uses its own and third party cookies to provide better service and to make usage data statistics. Accept them before you continue browsing to be able to enjoy all their content with full functionality.

If you would like more information or to change your settings, please visit our Cookie Policy.